Project: Nieuwbouw sociaal woonzorgproject Den Binder
Klant: Sint-Lodewijk vzw & Eigen Dak cv
Plaats: Wetteren
Indienststelling: 2016
Projectomschrijving: Nieuwbouw nursingtehuis voor 24 bewoners, 20 sociale huurappartementen, een ondergrondse parking voor 20 wagens en verbouwing van het bestaande Home Diepenbroek.

Nieuwbouw sociaal woonzorgproject Den Binder Wetteren

De benaming van het project “Den Binder” is toepasselijk gekozen. Het verwijst zowel naar de historische benaming van de bouwlocatie als naar de bijzondere inhoudelijke doelstellingen van het project waarbij 2 opdrachtgevers samenwerken om op een synergetische manier elk hun programma, een nursingtehuis op het gelijkvloers én sociale appartementen op de verdiepingen vorm te geven in een gemeenschappelijk project over 3 bouwlagen. Dit geeft aanleiding tot enkele substantiële opportuniteiten die het project financieel optimaliseren en een verruimende visie bieden naar maatschappelijke integratie.

Dit unieke project is de resultante van een participatief ontwerpproces op basis van het eisenprogramma van beide bouwheren, de richtlijnen C 2008 van VMSW, de richtlijnen van VIPA en de eisen m.b.t. de screening door het toegankelijkheidsbureau. Het project wordt integraal gerealiseerd binnen de maximale subsidieerbare oppervlaktes.

Synergetisch bouwen met 2 opdrachtgevers

,